26 de set. 2011

Via Sioux Connection

by xgrane
ROC DEL RUMBAU
  • Llargària: 265m
  • Dificultat: 6b i Ae, 5c obligat
  • Mateiral utilitzat: Cintes exprés i un estrep
  • Orientació: Sud-est
  • Ressenya consultada: Al bloc Alturgell
Teníem en cartera aquesta via fa un temps, però la seva roca dubtosa sempre ens feia tirar enrere, avui que estem per la zona trobem que és el moment de tastar-la, doncs fa una calor sufocant i pensem que aquí a partir del migdia ens deixarà de donar el sol, a mi el tema calorífic no em va gens, serà per això que m'agrada tant l'activitat hivernal, com l'enyoro!

Aparquem quasi en línia amb la via i arribem a peu d'ella asfixiats, diuen 10m d'aproximació però amb la solana que cau m'ha semblat una eternitat. Son les 13h i encara radia l'astre solar a la paret, ens enfilem confiant en que aviat giri cua.
Començo jo i així m'escaquejo dels llargs que semblen més estressants. El primer llarg al principi xales una mica amb la roca que tens al voltant, però al final t'acostumes i bàsicament és això, la roca que tens al voltant, doncs per on passes està molt sanejat i amb l'equipament que té t'acabes oblidant. A partir del segon llarg quasi no pega el sol i ens dóna llum verda per a continuar.
Als tres llargs més difícils sempre s'accedeix flanquejant cap a l'esquerra, per al que va de primer no mola gaire la comba que queda, però així quedes ben protegit a les R de possibles caigudes de pedres. 
Nosaltres només trèiem l'estrep al cinquè llarg i per collons, als altres no ens ha calgut o no ens entretingut a provar-ho, creiem que fer-ho tampoc ajudaria gaire i amb l'assegurament que hi ha et dóna aquesta valentia. El pas que ens va semblar més estrany cap a l'inici del segon llarg si al final no l'agafes bé acerant es passa.
Vam baixar caminant, ens venia més degust que rapelar per la via. Donat aquest últim cas s'obvien les R1 i R3 i millor no fer l'últim llarg que és purament de tràmit per a sortir per dalt.
La qüestió és que la via ens ha sorprès amb gratitud, per on passes la roca és molt acceptable, amb el temps el pas de la gent deu haver fet el seu efecte o es que ens ho imaginàvem tant fotut que al final ens ha semblat ok, fins hi tot hem gaudit de llargs bens guapos, per a nosaltres el millor el quart. Molt recomanable.
Primer llarg
Inici cinquè llarg


Pujant la carena per a buscar el camí de descens

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada