13 de gen. 2012

Via Dioni

ROCA DELS COLLARS
by Montse Molano
  • Llargària: 160m
  • Dificultat: 6a
  • Material utilitzat: Cintes exprés i una baga per a sabina
  • Orientació: Sud
  • Ressenyes consultades: Escalatroncs i Kutrescaladors



Sona el despertador, l'apaguem i fem el mandrós cinc minuts més. Cinc minuts més tard ha passat quasi una hora, ens hem adormit, quin desastre, doncs estem a casa i tenim una estoneta per arribar aquí. Tot i així no és tant tard i enfilem camí cap al nostre objectiu. 
La circulació densa per a sortir de la citi i la boira que trobem més tard ens fa arribar a les 11:30, però com la via té només cinc llargs confiem en que tenim prou temps i així serà.
L'aproximació ens sembla còmode comparada amb altres de la zona i pel camí trobem llocs ben glaçats, a l'obaga fa un fred que pela. Un cop a la solana el canvi és dràstic, una bona pujadeta fa que ens sobri roba i quan arribem a la paret amb la samarreta tenim prou, el sol està en tot el seu esplendor, un avantatge d'arribar a aquestes hores!

La via és molt guapa, variada i està ben assegurada, però en general, sinó és que vas sobrat de grau, les assegurances estan col·locades amb una lògica que t'obliga a buscar els passos i això senzillament la fa encara més interessant, atractiva, tècnica i genial.
Tots els llargs valen la pena excepte el tercer que és molt discontinuo, igualment és un bon peatge a pagar per a tastar aquesta via i aquest lloc, i a on també podem aprofitar a baixar la tensió agafada al llarg d'abans. Amb una corda de 60m vam rapelar tota la via, cinc ràpels, el de dalt s'ha d'anar a buscar una vintena de metres cap a l'esquerra, i desfer els dos trams que hi ha amb corda fixada.
Llàstima que les possibilitats de tornar aquí son difíííííícils, les altres vies s'escapen.
Camí ben glaçat

Sota parets flanquejant cap el collet

Inici primer llarg

Primer llarg

Just abans del flanqueig per arribar R1
Inici segon llarg


Arribant R2
Quart llarg


Últim cinquè llarg


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada