31 de jul. 2012

Via Giclée Magique

CASCADE DE VILLARD (Bas Veneon)
  • Llargària: 250m
  • Dificultat: 6a (5c obligat)
  • Material utilitzat: Cintes exprés
  • Orientació: Sud
  • Alçada inici via: Sobre els 1150m
  • Cartografia: IGN 3336 ET
  • Bibliografia: 6a MAX-Dauphiné de Philippe Brass i Oisans Nouveau-Oisans Sauvage (Livre ouest) de Jean-Michel Cambon
  • Ressenya i localització:

(© 2012 IGN)






En Xavi es va a caminar i l'Esteve, l'Arnau i jo anem a escalar. Aquest lloc el coneixia per a haver fet la via veïna, les Délices de Notre-Dame, fa dos anys. L'aproximació son 10min caminant de baixada i 1h per a rapelar i accedir a la base de la cascada i vies.

Fa força calor, és com si estiguéssim encara per casa i no pels Alps, però com la via transcorre ben aprop de l'aigua la sensació tèrmica millorarà, això esperem, el record de l'altre cop és haver passat fins hi tot fresca en els últims llargs quan el sol ens va deixar de donar a partir de les dotze del migdia o una mica més, encara que era a finals d'agost.

Arribats a peu de via fa una calor que ens fa dubtar de la viabilitat, ve més degust ficar-se a l'aigua que escalar, però confiats en que quan ens elevem estarem més frescos anem per feina i al quart llarg estem deshidratats, marejats i fem figa, i a més, a aquesta via li dóna el sol fins més tard.

Ens queden quatre llargs mantinguts i tot es resumeix a abandonar per seguretat, la via per sota del 6a és obligada i si vas fluix pots jugar-te alguna bona castanya. Hi ha la via sortida de Secours, però estem tant tocats que ja tenim prou feina en aguantar-nos els pets, tot i així, per a sortir d'aquí tenim una bona caminada que tenim que trobar, veiem més avall un pont penjat que creua la Gorge i això creiem que serà la nostre escapatòria.

Truquem a Xavi per avisar-li del nostre destí i resulta que ell és qui ens indica com sortir, doncs avui en la seva caminada ha estat per la zona, hem de sortir cap amunt i no cap avall, o sigui, fem un flanqueig pel bosc intuïtivament per a trobar el camí que ve del pont, i ens trobem amb un sender ben traçat i marcat amb pintura, fins hi tot en algun tram delicat per si ho fas de baixada hi han cadenes, aquest ens porta al camí del Refuge des Sources i sortim a la carretera de Villard-Notre-Dame en una marcada corba més amunt d'on tenim el cotxe (1h 20min).

Via guapa i variada que queda a la llista d'acabar d'enllestir!

by Montse Molano
Inici primer ràpel
A la base de la cascada
Inici segon llarg
Segon llarg
Quart llarg

2 comentaris:

  1. Ja és mala sort no? anar als Alps a passar calor...la via es veu exigent, felicitats per l'aventura.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La via és força exigent i barrejada amb calor va ser la bomba. Ostres, les tres primeres setmanes d'agost vam tenir que vigilar a on es ficàvem!

      Elimina