14 de jul. 2012

Via Lapònia

PORTELLA GRAN o SUPERIOR
  • Llargària: 150m
  • Dificultat: 5c/Ae (obligat 5b/Ae)
  • Material utilitzat: Cintes exprés i un estrep pel primer de cordada
  • Orientació: Oest
  • Ressenyes: A la web lanochedelloro i Escalatroncs, també hi han altres a la red, com la dels Kutrescaladors o la de Benvinguts al paradís, tot un popurri de bones intencions

A peu de via
Inici flanqueig primer llarg


Primer llarg

Arribant R1

Inici segon llarg
Inici tercer llarg
Tercer llarg



Arribant R3
Inici quart llarg
Des del cim Xavi al quart llarg
Arribant al cim




Rapel de la cara N
D'aquesta via sabia de la seva existència per l'amic Oscar, però no la vaig apuntar a la llista i se'm va anar el sant al cel fins que fa poc la vaig retrobar en el bloc del Joan Asín i del Joan Baraldés, i per al dia d'avui que no és gaire bo hem pensat que seria una bona opció en busca de quelcom tranquil en el seu conjunt, doncs volen reservar forces per demà que és el dia espatarrant.

L'aproximació és relativament curta i la via d'execució ràpida té caràcter amable amb una bellesa singular i atractiva degut a on s'inicia el primer llarg.

De segona he apurat molt en lliure l'Ae del primer llarg i també sense problemes el del tercer que ronda el 6a+. On sembla mentida que m'he entretingut ha sigut en el pas de V+ del segon llarg, no em sortia i fins que no he trobat el moviment per a que fos el grau que marcava la ressenya no he parat, s'ha de tibar un pel però surt, era qüestió de canviar de peu al començar i fer un pas d'oposició.

Nosaltres l'hem fet en quatre llargs, els dos últims els hem empalmat i així ens hem quedat sense cap fotografia del petit i bonic mur final, bé, una via guapa i no recomanable en dies ventosos, els últims llargs son molt airejats.

4 comentaris:

  1. Ei, no pares quieta!! una bona via per dies calorosos, enhorabona, a veure quin serà el plat fort....em tens intrigat.

    ResponElimina
  2. Bona elecció, deus ser de les poques que encara no l'havies fet, perquè fa dos estius semblava les Rambles. El primer llarg, a part d'original, és un regal en aquests dies tan calorosos. Estic amb en Jaume a veure quina serà la propera!!!

    ResponElimina
  3. Jaume, tu tampoc tens el cul enganxat al sofà eh! El segon plat el van prendre aprop d'una que van abandonar...

    Josep-Laura, fins fa poc la meva web de referència era infohielo, la roca l'estic experimentant ara i gràcies a la informació d'uns i altres a pas de tortuga em vaig posant al dia!

    ResponElimina
  4. Ei enhorabona aquesta no et podia faltar, una via molt ben trobada. Salut

    ResponElimina