24 de gen. 2013

Torrent de la Gerdera


PEDRAFORCA
  • Llargària: 130m de recorregut
  • Dificultat: II/2+
  • Material utilitzat: Un parell de cargols
  • Observació: Reunions en arbres
  • Orientació: Nord
  • Cartografia: Editorial Alpina, Serra del Cadí-Pedraforca, escala 1:25.000
  • Ressenya: L'escalada consta de tres ressalts


El Pedraforca és un d'aquells llocs màgics que ens ofereix un escenari aclaparador i majestuós, jo sempre acabo fent la foto amb la perspectiva de l'enforcadura com si fos el primer cop que la veiés.

Per l'ocasió ens hem reunit ni més ni menys que quatre amics i hi ha quelcom d'especial en la trobada, amb un d'ells feia més de deu anys que no fèiem activitat, mai és tard per a retrobar-se.

Bé, avui canvio peus de gat per aparatoses botes, pesats grampons i anhelats piolets, uf, i no diguem dels demés estris i vestimentes que acompanyen a l'activitat que he ficat a l'oblidada motxilla, ostres, es que feia segles que no portava el sac a l'esquena, per a escalar ho porto tot penjant i tanta roca en aquests dos últims anys m'està malacostumant.

El tema aquest del gel avui m'ha fet pensar que a vegades som una mica pera punyetes, doncs quants cops no hem dit roca dolenta, assegurances llunyanes, tram exposat..., i resulta que les condicions del dia m'han fet passar per tot això sense dir ni mu. Tot es trencava i d'assegurances he posat algun cargol com que no he posat per a no perdre el temps en quelcom que no serviria per a res, bé, tampoc no és que hagi sigut per a tant ja que la dificultat en aquest torrent és baixa i només calia fer de picapedrer per ancorar bé els piolets, però la qüestió és que m'ha fet rumiar.

Acabem la jornada satisfets encara que l'activitat ha sigut curta, era dia de proba per als companys, tots tres surten de lesions. Una bona jornada de rehabilitació on hem xerrat, rigut i elucubrat més que escalar, ens ho hem passat bomba i el que més pes ha tingut ha sigut estar junts.











4 comentaris:

  1. Benvolgudes contradiccions que ens fan rumiar! Deu ni do la Gerdera, si tenia més neu que gel... però com a mínim has tret la pols als piolets que aquest hivern ja és molt dir!

    Salut, tàpia i amics

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si hi han més oportunitats i puguem compartir alguna!

      Elimina
  2. Fantàstic Pedraforca!tan a l'hivern com a l'estiu és un lloc màgic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clar que si, màgic on realitzar un munt d'aventures diferents!

      Elimina