2 de març 2013

Via Lleida

ROCA DELS ARCS (Vilanova de Meià)
  • Llargària: 210m
  • Dificultat: 6b (obligat V+/A1)
  • Observació: El grau marcat a la ressenya està pujat una mica respecte a l'original segons el meu criteri, així el trobo més objectiu i respon a les preses prou arrodonides i relliscoses que hi han bàsicament en els tres primers llargs
  • Material utilitzat: Cintes exprés, alguna baga, algun tascó, semàfor microfriends, friends mitjans i un estrep
  • Orientació: Sud
  • Ressenya:

by Montse Molano



Escollir anar a Vilanova de Meià és voler anar a tibar-li encara que vagis a alguna de les vies més fàcils com aquesta. I voler anar a una de les primeres vies obertes i desitjar que no estigui polida és somiar truites.

Aquest cap de setmana m'han acollit el Josep i la Laura i avui tots tres fem cordada amb un punt comú, després de molts anys repetim via, jo tants que no recordo res de res.

La via, pionera en el seu temps, busca passar pels punts més febles d'aquest pany de paret. Ressegueix algunes fissures i diedres sense lliurar-se d'haver de superar dues bones panxes. Una bella línia que ens farà treure algun as de la màniga.

Cada un de la cordada fa dos llargs i cada llarg té vida pròpia, a destacar que els dos centrals son els més mantinguts i que en l'últim hem sortit directament, val la pena i així queda més homogeni.

A la tarda anem a buscar el nostre premi al Cirera, una birreta, on dic que no tornaré més, doncs darrera de l'afable i reservada aparença de l'home bigotut hi ha un escurabutxaques, no té cap escrúpol en cobrar-te el que vol segons el dia.

Roca dels Arcs (Via Lleida)
Inici primer llarg

Arribant R1


Inici segon llarg, ai que no arribo a xapar
Inici segon llarg, des d'aquí,
 a l'alçada dels genolls,
si que puc xapar



Segon llarg
Inici tercer llarg
Tercer llarg



Quart llarg

Arribant R4

Inici cinquè llarg

Cinquè llarg

Inici sisè llarg

Sortida directa sisè llarg


4 comentaris:

  1. Enhorabona, Roca dels Arcs són paraules majors!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cal tenir pila i la meva tot just va donar per aquesta!

      Elimina
  2. Em va fer molta il·lusió repetir la via i va ser tal com la recordava amb plus, jejeje. Vilanova no regala res, per això mateix en surts tant content i amb la sensació de feina ben feta! Ves pensant via pel maig.... pubilla!

    Salut, tàpia i alegria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Contenta com un gínjol i es que la línia és guapa, i tot i estar a trams ben polida és més que recomanable!
      Per la quedada de maig si m'espavilo amb aixo de l'artifo fem la que tu vols, a veure si em miro de que va la que vas dir i no es passa de la ratlla :o)

      Elimina