17 de des. 2011

Via Rock Suave??

by Montse Molano
MALANYEU-Paret del Devesó (Cingles del Molí)
  • Llargària: 65m
  • Dificultat: V+?
  • Material utilitzat: Cintes exprés
  • Orientació: Sud-est
  • Ressenya:


Un racó que fa temps volíem conèixer i havíem pensat fer-ho demà, però arribem avui rebotats de la cara sud del Pedra. Confiàvem en què la neu es quedés a la cara nord del Pirineu i no ha sigut així, el vent la feia arribar i el sol quedava enteranyinat, a primera hora a coll de Jou sobre els 1548m estàvem a -2º, o sigui, girem cua i ens anem a fer un bon entrepà al forn de Saldes, on fins hi tot arribava la neu, i cap a Malanyeu que falta gent!

Ens plantem al migdia en aquest lloc fantàstic, fa un fred que pela i poc vent, el sol ara radia a tota castanya i estarem fenomenals.
Ens atrau el tram central i agafem la ressenya Stoc de coc sortim per Monges mascles junt amb un croquis general i alguna més.
Carai, avui no estem de sort, en aquesta via i a una del costat s'acabem de ficar dues cordades, com no son hores d'espera ens anem a buscar alguna altra més cap a l'esquerra i ens adonem que el croquis que portem no serveix de res, hi han més vies obertes per arreu. 
Després d'arribar a consensuar més o menys, doncs jo estava una mica cabuda en fer aquest pany de paret, ens fiquem en una creient que estem a la Savinot feréstec, però a l'arribar a la R2 ja no sabem on som, ens dóna la sensació que la nostra línia de parabolts amb femella rovellada s'acaba i que aquesta és la R d'una altra via, doncs ara tenim per davant uns brillants parabolts daurats. Més tard a casa esbrinem que la línia daurada és la Neusnidó.
La roca és exepcionalment curiosa, com un bon formatge gruyere, aquesta via és prou obligada i amb això ja hem tingut prou emocions pel dia d'avui, creiem que hem pagat prou bé la novatada i rapelem, demà serà un altra dia.

Inici primer llarg

Primer llarg
Inici segon llarg


Segon llarg

2 comentaris:

  1. Anònim5/10/14

    Que us va semblar la graduació del segon llarg,doncs a la ressenya li marca V i per mi com a minim es 6a. ,si no 6 +.Ho tinc fresc a la memoria doncs ahir mateix la varem escalar.
    Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uf ja fa tant temps... però en el seu moment vaig posar V+ amb ? i tampoc tenia clar el nom de la via xq era el primer cop que anàvem a Malanyeu i vaja embolic!!

      Elimina