12 de maig 2012

Via Pas d'Estrés

PARET BUCÒLICA (Cinglera dels Esplovins)
by Montse Molano
  • Llargària: 200m
  • Dificultat: 6b/6c (5c/6a obligat)
  • Material utilitzat: Cintes exprés
  • Orientació: SE-S
  • Ressenya:



Avui el pronòstic és que cap a la tarda plourà, déu n'hi do, últimament sempre ens visita aquest element i a més aquest cop amanit amb una bona pujada de temperatures, coi, dissabte passat vaig passar fred i aquest m'asfixiaré. Bé, per a l'ocasió tenim previst dues opcions, una és aquesta i l'altre és a la vessant nord de Sant Honorat. 
La qüestió és que hem dormit aquí i al final ens hem decantat per no moure'ns, ja que el matí s'ha llevat núvol i corre aire fent una temperatura prou agradable. Un altre tema és que Xavi l'havia fet a principis de novembre volent veure com li surt aquest cop i a mi també em ve molt degust.
Aquest gust i en realitat curiositat per la via va néixer al veure una cordada sortint d'ella, aquella perspectiva de l'últim llarg em va fascinar.
El lloc no és bucòlic i perfecte, la carretera tant propera i el continu soroll del pas dels cotxes li treu molt d'encant, però per a una escalada ràpida com el dia sembla que demana ja va bé.
Per tant, ens equipem per a volar al país dels somnis i arribats a peu de via ens despertem d'una patacada, doncs a sobre nostre el cel està ben gris, però darrera el sol comença a sortir entre els núvols i el vent aquí desapareix, o sigui, fa molta calor punyetes. Tot i així, com canviar de lloc suposaria que pot ser ens agafés la pluja, ens quedem i fem el negoci de repartiment de llargs, per sort es prou fàcil a l'interès de cadascú sense fer gaire merder.
La via m'ha semblat guapa de collons encara que els passos més difícils m'han costat i els més forts tot anar de segona he hagut de fer A0 i el que he pogut per a passar. La llàstima ha sigut la calor que hem arribat a tenir, mira que ho havien dit, però hem caigut de quatre grapes, i el fet d'estar en una zona una mica enclotada feia que en certs moments, encara que no et moguessis, suessis com si estiguessis en una sauna. Bé, no sempre s'encerta, encara que això et pot passar factura, a mi me me la va passar i tocar pagar un pel cara.

Cinglera dels Esplovins
Primer llarg
Inici segon llarg



Inici tercer llarg

Visió R3


Tercer llarg
Inici quart llarg
Inici cinquè llarg



Inici sisè llarg

Sisè llarg

Fi de via, darrera ja treu el nas la tempesta

2 comentaris:

  1. Una via exigent pel que comentes, i sí, ja no saps que fer amb el temps, avui et fots de calor, avui et fots de fred...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exigeix quelcom i és espatarrant de guapa, però lo més dur va ser la calor que vam passar, ara ja sembla que no afluixarà i caldrà controlar on anar!

      Elimina