26 d’ag. 2012

Cime de la Valette

ST SORLIN D'ARVES
  • Alçada del cim: 2.858m
  • Punt de partida: Vallée les Prés Plans, en el lloc anomenat Les Deux Pons 1.596m
  • Ruta: Marcada amb pintura groga i algun cartell indicador, tot i així cal prendre atenció en no despistar-se en la infinitat de camins fets per les vaques que pasturen en la zona
  • Desnivell ascens/descens: 1.310m
  • Horari total: De 7 a 8 h
  • Cartografia: IGN3335 ET
  • Observació: La pista és transitable i bona fins als dos ponts, es pot pujar una mica més fins a l'inici de Le Grand Plan, però només t'estalvies caminar uns 5 minuts

Itinerari realitzat

Entre naps i cols avui comencem a caminar a les 12 del migdia, vaja hores, però els núvols aquesta nit passada han estat de festa i amb la resseca aquest matí no s'han llevat, la visió era nul·la.
En el transcurs de les hores el cel queda blau i lluent, i a la tarda, quan arribem al cim, la temperatura cau en picat fins a tal punt que, o et tapes o quedes criogènitzat.
L'ascensió es fa llarga com un dia sense pa i sinó fos per les vaques que pasturen, el lloc seria solitari. El cim és un bony al que s'arriba sense cap més complicació que anar trobant el camí, déu ser ideal per a l'esquí de muntanya.
L'anècdota del dia l'han posat unes vaques que hi havien en el llac de Laital a 2460m, doncs quan arribem i trèiem el mapa per a orientar-nos de cop i volta les tenim a sobre envestint-nos, collons, ens cau de sorpresa i desconfiats del que faran, sense ni plegar el mapa, sortim amb preses pendent avall. 
Les vaques s'aturen i nosaltres també, tot seguit un altre cop tots a la càrrega i així unes quantes vegades fins que al final ens allunyem prou i desisteixen. En Xavi una mica més i se'n torna al cotxe, jo ni boja després de la feinada en arribar al llac.
Esbrinant el tema posteriorment, resultar ser que les pobres vaques estaven a falta de sal i al primer que s'acosta li demanen ansiosament, suposo que amb l'excusioneta que hi ha per arribar a aquells paratges el pastor deu passar olímpicament dels terminis correctes.

Cartell indicador en la zona dels dos ponts
Cabana ruïnosa sobre els 2.270m
Formació bella que deixa entreveure darrera les
impressionants Aiguilles d'Arves
Des del cim vista del Pic de l'Etendard i la glacera de St Sorlin
Al cim, al fons esquerra s'entreveu les Deux-Alpes
Baixant del cim per la pala Est
De retorn el llac de Laital
Arribant a le Grand Plan

2 comentaris:

  1. Bona aquesta de les vaques! sort que ja no s'en parla de les vaques boges que sinó marxeu pitant tots dos!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uf, va ser de programa Vídeos de Primera!

      Elimina