17 de juny 2012

Circular als Ports d'Arnes

Ruta en busca de la Roca Dreta de les Valls
  • RECORREGUT: Riu d'Algars, Toll del Vidre, Refugi del Mas Damià, Mas de Pau, Coll de Montfort, Coll de Miralles, Lo Pimpoll i Pi Ramut, Coll de Miralles, Barranc del Pedregal o de l’Estret de l’Home, Barranc de les Tosques, Mas de les Valls, Estrets de les Valls, Riuet de les Valls, Riu d'Algars
  • DIFICULTAT: Mitjana; hi han senyals, el camí del Mas de Pau al coll de Monfort amb marques verdes i el camí del Barranc del Pedregal amb grogues, el desviament a aquest és abans del coll de Miralles senyalitzat amb una fita
  • HORARI: De 5 a 6 hores si obviem anar a Lo Pimpoll i Pi Ramut, i de 6 a 7 hores tot inclòs
  • MAPA:

Fa temps que teníem ganes de tornar als Ports i un dinar familiar a prop és l'excusa per a acostar-nos, la qüestió és que fa massa calor i Xavi està fotut per una gastroenteritis, jo creia que era empatxament del dinar d'ahir, i això ens porta a anar a caminar per aquesta zona que jo no coneixia.
Lo fotut és que no portem cap mapa, el nostre aferrat desig era escalar i només portem la guia d'escalades dels Ports, que ni amb això hem trobat el punt de sortida que va directament a la Roca Dreta de les Valls, el nostre principal objectiu a visitar, o sigui, que veritablement deixem la furgo passat el Toll del Vidre, on hi ha una barrera que ja no et deixa continuar més per la pista, a uns 2 km del refugi Mas de Damià, i aquí és on comença la nostra peregrinació en busca de la Roca Dreta de les Valls.
Al final aconseguim passar sota ella després d'unes quantes hores i un tornar enrere al coll de Miralles, un cotxe pel camí ens ajuda a situar-nos en que anàvem allunyant-nos en direcció a la Franqueta, i amb un bon bany donem per finalitzada la jornada.
La ruta em sembla que està a la guia A Peu pel Massís del Port, de Vicente Pellicer Oller. El mapa l'he trobat a internet, on he fet una petita modificació i alguna ampliació. 







4 comentaris:

  1. Però qui pensa en escalar amb aquests tolls d'aigua fresca! El que està clar que els Ports tenen mil i un racons que enamoren.

    Salut, tàpia i alegria

    ResponElimina
  2. Sort de la banyada final, que deu fer molta calor pels Ports!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Van passar calor, encara que com feia vent a estones s'estava bé, igualment crec que vam suar força menys que vosaltres a l'aproximació del Faraó!

      Elimina