29 de juny 2012

Via Blasi-Picazo

SERRA D'ALANO (Vall d'Ansó)
  • Llargària: 375m
  • Dificultat: 5c (obligat 5b)
  • Material utilitzat: Link cam verd, friends 0.75 i 1, i cintes exprés
  • Orientació: N i W
  • Ressenya: Mirant l'original et pots arribar a fer una idea diferent i creure que és més difícil de lo que realment és, marca un pas d'A1 i algun A0, però es passa en lliure amb el grau màxim que modestament he indicat, en tal cas els passos més difícils es poden matar en A0
by Montse Molano

Quina il·lusió tornar a Zuriza! Conec molts llocs d'aquesta vall i de les veïnes, encara que realment he recorregut molt tot el Pirineu, a ell pertany el meu cor muntanyenc, bé, també a altres racons on es pugui respirar pau i tranquil·litat, però el Pirineu és casa meva, és on vaig desenvolupar la passió per la muntanya i se'm fa més especial.

Tot i que ens hem escapat dijous a la tarda, portem més ressenyes que dies per a escalar, doncs per a diumenge no pinta bona meteo i creiem que només podem comptar amb dos dies per a enfilar-nos en alguna paret, igualment el dia de tornada ja ens estarà bé només d'emborratxar-nos amb l'espectacle que ens ofereix aquest paisatge.

D'aquesta paret duem dues opcions, però com últimament de les que veig que poden ser dures només m'informo de l'aproximació, descens, material i poc més, ja que no em vull suggestionar amb els comentaris, decidim a ull deixant a la carpeta la Dani Vera i escollim aquesta per ser més llarga.

La via és prou recomanable només pel paratge on transcorre, és poc mantinguda i està més assegurada del que esperàvem, portàvem un joc de friends i semàfor de microfriends, però com he dit hem fet servir molt poca cosa, en alguns llargs amb el que hi ha hem passat i en altres hem suplementat quelcom.

Ens ho hem passat teta i tans sols ens ha tocat la pera l'insaciable i capritxós company que s'ha afegit a la cordada un cop ens hem elevat del terra uns centenars de metres, el vent, en els últims llargs d'aresta fins hi tot ens ha fet trontollar, sort que aquí era fàcil i l'hem tolerat.

Aproximant
Tram fins l'R0, l'inici és una canal
R0 i primer llarg, al fons Xavi a l'R1
Arribant R1




Inici segon llarg

Tercer llarg

Quart llarg

Cinquè llarg

Sisè llarg
R6
Setè llarg



Vuitè llarg

Novè llarg

Identificació del cim
Petita desgrimpada fàcil en el descens
Camí de retorn
Pas de Taxera o Achar d'Alano
Estimulació visual, rosa aporta sensibilitat amb un toc
groc de felicitat
Fi de jornada a la piscina municipal de Taxera, o sigui, un banyet en plena natura al riu del Barranc de Petraficha

2 comentaris:

  1. Enhorabona, aquí tinc pendent d'anar-hi. Vaig estar un cop i ens va ploure..aquesta té molt bona pinta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Val la pena tornar-hi, hi ha un bon terreny de joc per a diferents nivells i gustos. La via és ideal per a quan es vol un dia més tranquil!

      Elimina