30 de juny 2012

Via Los duendes del valle

TOSSAL D'ESPELUNGA
 • Llargària: 440m
 • Dificultat: 6c (obligat 5c) 
 • Observació: Només hem fet fins a la feixa i crec que el grau és un pel més obligat al tercer llarg
 • Material utilitzat: Semàfor microfriends, friends fins al 3, baga per a sabina, un estrep i cintes exprés
 • Orientació: Oest
 • Ressenya: Original al càmping de Zuriza
Plànol situació
by Picazo


Tram de via realitzat

Avui dubtem entre aquesta via i l'Esminu, però al final escollim visitar el Tossal d'Espelunga al ser un racó que no coneixem en aquesta zona i la caguem ben cagada, la paret està situada en un congost i si el vent bufa més de lo normal pot arribar a tocar força la moral. 
I vet aquí, que això és el que ens passa a nosaltres, trobem aquest element de passeig per la vall i quan agafem alçada, es torna més ferotge fent que no gaudim de la via la qual té llargs bastant mantinguts.
Un cop arribem a la feixa el meu company diu prou i jo també afluixo en anar animant-lo a fer una miqueta més, o sigui, en quatre ràpels per la via que ja estaven organitzats arribem al seu peu.
Bé, un altre a la saca de les pendents, doncs s'ho val acabar-la.

Aproximació: Un cop creuat el riu agafem una canal o barranquera. La deixem al trobar una fita i camí per anar cap a la dreta, i més tard per una forta pujada pel bosc marcat amb pintura vermella arribem a l'antic camí d'Ansó a Zuriza que passa pel peu de paret. Anem flanquejant i després d'una baixada trobarem una gran fita que ens indica la pujada a peu de via.
A l'antic camí d'Ansó a Zuriza
Primer llarg

Segon llarg
Inici tercer llarg
Tercer llarg
Quart llarg

Cinquè llarg
Panoràmica del lloc i de la feixa d'on abandonem

2 comentaris:

 1. Renoi quina ventada!!! encara vau pujar prou amunt!!

  ResponElimina
 2. Era prou emprenyador com per a haver abandonat en el tercer llarg com Xavi m'havia comentat, però jo volia com a mínim arribar a la feixa per a xafardejar una mica més el panorama de dalt.

  ResponElimina