16 d’ag. 2012

Via Boccalate i Gervasutti

TOUR GERMAINE (Vallée Etroite)
  • Llargària: 50m
  • Dificultat: 5a (4b obligat)
  • Material utilitzat: Cintes exprés i per a completar l'equipament semàfor microfriends i link cam verd i groc
  • Orientació: S-SW
  • Alçada del cim: 2.197m
  • Cartografia: IGN 3535 OT
  • Bibliografia: Oisans Nouveau-Oisans Sauvage, Livre Est, de Jean-Michel Cambon, i Escalade Briançonais, Haut Val Durance i Queyras, de Yann, Martine i Jean-Jacques Rolland
  • Ressenya i localització:



De divuit dies que portem voltant només ha plogut un dia i mig, quina sequera i déu n'hi do la calor que fa, has de vigilar on vas per a no acabar fet a la planxa o dissecat.
El nostre objectiu d'avui es deixa fer encara que les temperatures siguin altes, només cal matinar per la pallissa d'aproximació que hi ha per la tartera, però no cal agafar-la des d'abaix de tot com indica la guia i nosaltres vam fer, doncs a la tornada trobem un camí que s'agraeix en l'ascens per a estalviar-te una tercera part d'ella.
Aquest camí s'agafa un cop passat el pont, en menys de 50m buscarem unes fites i pujarem pel bosc. Després d'unes quantes ziga-zagues i algun flanqueig s'ascedeix quasi a la meitat de la tartera on ja no queda altre remei que posar-li passió i tirar amunt.
La via fou oberta als anys 1935 i 1936, una escalada clàssica poc difícil re-equipada amb parabolts a finals dels anys 90, que té un traçat elegant amb força ambient a mida que guanyes alçada. Val la pena la seva visita encara que estigui bastant patine.
L'anècdota del dia és com acabo, pujar la tartera em costa una hora però la baixada és excepcional, al trote baixo com si fos neu i en cinc minuts em menjo més de la meitat. La qüestió és que sense adonar-me'n em vaig arrebossant de la polseguera que aixeco i acabo jo i tot el que carrego blanc fins a la sacietat.


Arribant a peu de via i Donjon de la Monaca
Inici via
Segon llarg
Tercer llarg

















Arribant R5, al fons Torre Gervasutti
Arribant R8

Inici sisè llarg














Arribant R10

Novè llarg














Verge al cim a Protezione degli Alpinisti
Últim llarg

















2 comentaris:

  1. L'agulla és veu preciosa i els passatges de la via prou espectaculars. Serà qüestió d'anar prenent nota....

    Salut, tàpia i alegria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Val la pena posar-la a la llista, és una clàssica!

      Elimina