3 de març 2012

Via Un gran dia

by Montse Molano
ABELLA DE LA CONCA (al Pas de Finestres)
  • Llargària: 150m
  • Dificultat: 5b
  • Material utilitzat: Microfriends i friends fins al 3, bagues i cintes exprés
  • Orientació: Sud
  • Ressenya consultada: lanochedelloro

by Montse Molano












Plànol situació

Aquest cap de setmana torno a visitar a l'Esteve, però aquesta vegada acompanyada del seu fill l'Arnau i del meu company que ja està disposat a tibar-li seguint el procés de rehabilitació.
Avui sota la meva influència ens hem decantat en anar a visitar aquest lloc que té pinta de ser ben tranquil i així és, ni un ànima. És una zona de recent explotació, de parets de calcari d'alçada modesta, agradable i amb moltíssimes possibilitats.
Visitem aquest sector perquè l'altre opció és esportiva i aquest cop ens ve degust una mica d'aventura, i en aquestes vies està garantida. La idea inicial era també fer l'aresta, però l'Esteve s'ha deixat els peus de gat amb el traspàs de material d'una furgo a l'altre i amb una via ens conformem per a no fer-lo esperar eternament.
L'escollida té trams excel·lents de roca i altres on cal posar tota l'atenció, ara amb el nostre pas ha quedat bastant més sanejada, els dos bandarres que anàvem de segons ens van distreure a fer-ho i crec que el més jove s'ho ha passat millor tirant blocs que escalant.
Es baixa amb un ràpel de 50m per la vessant nord i en 5 minuts tornes a estar a peu de via.

Inici primer llarg
Primer llarg


Arribant R1

Inici segon llarg

Segon llarg

R2

Arribant R2
Tercer llarg
Tercer llarg



Camps d'ametllers sota parets
On hem aparcat cotxe
Abella de la Conca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada