17 de març 2012

Les Vinyoles

CANAL ORIENTAL (Resultat d'intent frustrat a la canal del túnel)
by Montse Molano
  • Desnivell total d'ascens: 810m
  • Desnivell corredor: 280m
  • Dificultat: AD-
  • Material utilitzat: Piolets i grampons, opcional corda i algun ancoratge per a roca
  • Orientació: Nord
  • Descens: Per la canal oest 200m PD


by Montse Molano





Per fi tornem a visitar l'element blanc i lo més bo de tot és que faré una sortida amb l'Andreu després de dos anys de comunicar-nos a través d'Internet, que si per les meves lesions o les seves encara no havíem pogut coincidir. També ve un altre company a través seu que es diu Xavi i la meva parella, o sigui, que tenim dos Xavis en la sortida i quasi s'ajunten tres.
L'Andreu havia proposat anar al Fontfreda, pot ser hagués sigut l'opció més intel·ligent encara que tenia tres trams mixtes i ja havíem pujat nosaltres dos, però com jo estic encaparrada amb la del túnel, tots quatre cap enllà pensant que els últims centímetres caiguts i la bonança d'aquesta setmana hauria fet algun miracle.
L'aproximació durant força estona és ben planera i sembla que arribaràs en un obrir i tancar d'ulls, però veritablement no arribes mai, quelcom més de dues hores per a fer una mica més de 500m de desnivell i arribar al peu de la canal, la qual ens trobem que està feta un cromo, ostres, jo és el tercer cop que la visito, fins hi tot en una d'elles vaig fer un llarg i vaig passar pel túnel, serà punyetera que no hi ha manera de trobar-la en condicions, al final crec que la millor opció serà anar-hi a la primavera esperant que hagi acumulat força neu i sobre tot que hagi transformat, lo que més costa en aquesta zona.
Un cop aquí no volem girar cua sense haver fet servir els piolets i grampons i decidim ficar-nos en la més propera, la canal oriental del Pic de la Vinyola. La trobem amb neu força acceptable i dos petits trams mixtes, la sortida una tartera i la canal de baixada una mica més i quasi és més difícil que la de pujada je je. Al final el que compta és que hem gaudit d'un dia magnífic i d'uns companys mooooolt agradables.

Al fons dreta Pic de la Mina i a l'esquerra Pic de la Valleta i Les Vinyoles
Mirant en direcció al col de Puymorens

Inici canal oriental
Inici canal oriental



















Canal oriental
Canal oriental
Canal oriental passat primer pas mixt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada